Projekt

Prantner Ferenc borászatának fejlesztése

 

A projekt azonosító száma 1811770120

A kedvezményezett neve: Prantner Ferenc

A projekt címe Prantner Ferenc borászatának fejlesztése

A szerződött támogatás összege 54 633 934 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

 

A projekt tartalmának bemutatása

 

A borászatot 2006-an kezdtük el vállalkozásként végezni. Ekkor jelent meg első palackozott termékünk is. A szekszárdi borászatok között már bennünket is ismernek, számon tartanak sokfelé. Értékesítési problémánk nincs. A hegyközségi fontosabb közösségi megmozdulásokban, kezdeményezésekben mi is részt veszünk, a Szekszárd brand fontos számunkra,építünk rá

Jelenleg a szőlőfeldolgozás és borászat a saját családi házunknál folyik. Ezt egyrészt kényelmetlen, másrészt már kinőttük a ház adta lehetőségeket.

A saját igényeknek megfelelően kialakított feldolgozó feltétlenül szükségessé vált, vállalkozásom eljutott odáig, hogy nem képes teljesíteni az elvárható követelményeket a jelenlegi telephelyén. Az eszközállomány is kiegészítésre szorul: jelenleg még a korábbi kis méretű gazdálkodáshoz használható eszközökkel dolgozunk, de már nem elegendő a kapacitás, és több technológia hiányzik is.

A tervezett beruházás során Egy zöldmezős borászati üzem kialakítása történik, ahova átkerül a teljes szőlőfeldolgozó, és borfeldolgozó technológia. Ez a technológia kiegészül szőlőfeldolgozó és must, illetve borkezelő eszközökkel, melyek korszerű és hatékony munkát lehetővé tevő borászati feldolgozást eredményeznek. A beruházással megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszer is kialakításra kerül.

 

Projekt várható fizikai befejezésének: 2019. .